greys...

jag har nu suttit och snörvlat som en tok till kvällens greys.. fan vad sogligt! tur att det inte är på riktigt! imorgon har barnen fotografering på dagis och vi har shoppat tröjor till dom idag.
sen var vi i kolbäck och kollade på ett radhus... det var mycket att öra med det var ju billigt... eller nått.. nåja får se vad som beslutas... nu tvätta sen promenad...

usch usch usch...

varför är jag så trött hela tiden.. misstänker att orsaken kallas hösten...
vill bara sova hela tiden.. mysa innomhus med varmt te och bra böcker.. när jag är vaken så klart. jag och johanna promenerar fortfarande och morgonturen är riktigt uppfriskande. kall morgonluft gör underverk!
kvällen är också himla trevlig tur. mörkt och kallt ute.. mössa och varma kläder, promenad i rask takt.. underbart! sen hem och krypa ner i en varm säng!!!
jag gillart!!!

helgen....

ja det var en ganska händelselös helg.. Danne jobbade och jag var hemma och mös med barnen.

FREDAG: Lisa får ett infall och ville till morfar och mormor.. efter lite stressplanering får hon åka tåg själv för första gången hem till dom! det gick jättebra och hon var mäkta stolt!!
Jag åkte och handlade med min älskade svärmor på hälla.. vart massa mat och målarfärg. fick ett infall och bestämde mig för att måla om i vardagsrummet med en fin nougatfärg..
Sagt och gjort. medans nelli sov och tuva kollade på film målade jag om. men inser framåt småtimmarna att färgen tagit slut.. HELVETE!! var så trött att jag inte ens orkade duscha av all färg och somnade som en stock.

LÖRDAG: Tuva berömde mitt flammigt målade halvklara vardagsrum och vi myste på förmiddagen. sen gick vi ner på stan och jag köpte tre par skor! eller jaa. två par stövlar och ett par finskor.sen kom min svärmor hit med mer färg så jag kunde måla klart innan danne kom hem på söndagen
sen ringde mari och bjöd hem oss till dom för playdate middag och mys!
vi åt pasta med quornfärssås och drack vin. barnen lekte för fulla muggar. hennes äldsta dotter skulle på disco nere vid växhuset och hade lite polare över som piffade till sig för fulla muggar. när dom sen gick var dom klädda i minimala shorts linne och ziptröjor. dom såg mer nakna än påklädda ut.. och mamma Mari vart vansinnig. fult försåligt. så hon ringde och skällde på sin tös och förklarade att man inte kan gå ut halvnaken en lördagkväll och sen beslutade vi oss för att gå till min lägenhet för att hon skulle kunna möta upp tjejerna så dom slapp gå hem själva.. vi hade mys här med och åt kex och ost.. drack vin och pratade om livet.
när dom sen gick hem somnade jag utan att slutföra mitt målande...

SÖNDAG: vaknade sent och käkade frulle med barnen. sen simskola med tuva och middag hos dans föräldrar. när vi kom hem var det film och målning. när barnen somnat kom dan hem och fick måla det sista som var kvar. han skulle behöva ta en vända till med rollern när han har tid!
tog en sen promenad med johanna och sen somnade jag sött!

detta var en förkortade version av min helg!


tom jones och packa

imorgon åker min älskling på turné med tom jones. the one and only hahaha!
han blir bara borta över helgen, men jag kommer sakna honom så mycket. har tvättat och grejat så han kan packa ikväll. hoppas att vi kan kolla på någon film och mysa innan han drar.
sen har han dessutom blivit klar med sitt lastbilskort och släpdelen med!!!
nu har han bara yrkesförarprovet kvar!
jag är så stolt över honom.. han har äntligen gjort ngt som han velat i många år och att han desutom har jobb nu när han är klar gör saken ännu bättre!!
så nu är det bara jag kvar.. slutpov på matten.. avsluta dom sista kurserna på min undersköterske utbildning och skicka in högskoleansökan.. sen börjar min väg mot barnmorska... hoppas bara jag kommer in till våren på sjuksköterske utbildningen...

bästa madde!

idag har jag myst md maddesöt!
har inte setts sen hon och hennes sambo flyttade till norge! vi hade så himla mycket att prata om så vi lyckades bränna vid en hel plåt med bullar haha! men det var det värt! hon var så fin och alltid lika glad. så kul att höra om deras liv i norge och planer för semester mm. jag saknar henne verkligen...
önska vi bodde närmare så vi kunde ses oftare, men man får ta tillfället iakt när hon är hemma och umgås så mycet som hinns med!
Tack madde för en helt underbar dejt!!!

dagens promenad

mötte upp johanna i vanlig ordning och vi tog en lång trevlug promenad i det vackra höstvädret...
vi gick 10000 steg bara på morgonen så jag är  himla nöjd. kollade på massa fina hus och johanna hittade en skånelänga med radhus som hon blev sugen på..
på vägen hem stannade vi på coop och handlade lite till johanna. sen bar det av hemmåt. en bra morgon. och vilken timing.. när jag klev innanför dörren så började det regna. typiskt höstväder...

en massa att göra:

inför kryssningen är det en del som måste ordnas...

Packa alla grejer till barnen som ska till morföräldrarna
Packa våra väskor
laga Dans dickiesbrallor
prova ut ngr bekväma och snygga skor
städa
diska
dammsuga torka golven
bädda sängarna
fixa kattlådan...

detta ska jag hinna imorgon efter promenaden..
men det blir inga problem!

24 timmar kärlek ^^

imorgon ska jag och Dan åka på en kryssning. bara vi två! ja alla andra gäster på båten såklart, men vi åker tillsammans och ska spendera ett dygn på en båt tillsammans utan barn och måsten.. bara mysa, dricka och äta gott.. kanske stuffa loss på dansgolvet. och givetvis handla tax free till festen.. men det blir lite mysigt att få tid med honom.

han har så mycket jobb och skola att man har missat varandra i flera veckor. han ska dessutom åka ut på turné i en månad och då kommer vi inte att ses alls.. men till skillnad från andra gånger vet jag om det i tid och hinner styra och planera för fullt inför den månaden.
nackdelen är att han är borta fr 26/11-20/12 det innebär att jag får julstöka och fixa all julhandel själv.. men jag ska flirta med svärmor så kanske städningen ordnar sig.
fördelen är... mer pengar och man får en chans att sakna varandra!!!
det blir tufft att vara ifrån varandra så länge, men det ska nog ordna sig!

jösses vad jag är kass

jag har vart dålig på att skriva, och jag ber om ursäkt för det.. har haft fullt upp med sjuka barn skola osv.
jag och johanna promenerar fortfarande 4 timmar om dagen dvs morgon/ kväll á 2 timmar åt gången.
nu börjar det hända greje med så dök den sabla menskroppen upp och jag samlar vätska och sväller som en ballong.. men det försvinner snabbt hoppas jag ^^
Dan moffar smågodis och kollar på goldmember.. himla kul film, i lagom dos förstås.

en snabbis

ja då var den här helgen slut...
har haft en del att göra men det har gått ok antar jag.
Fredag: Dn jobbade jag var hemma med barnen.. kollade på film och mös med mina hjärtan. sen somnade småttingarna. jag och lisa kollade på film och snackade strunt. skönt att få lite egentid med henne. hon behöver de så väl.
Lördag: promenad med johanna på morgonen. sen hem och lösa av Dan som skulle jobba. vart en tur på stan med Johanna och lite lätt shoping för mitt presentkort jag fick när jag fyllde. sen hem och mysa med alla barnen tills maken kom hem och vi åkte och handlade.
efter det lagade jag quesadias och sallad till familjen. vart en rejäl disk och städ session i köket efter maten. Gick och la mig själv eftersom Dan somnade i soffan. men han kom in och la sig efter ett tag. men då sov jag :(
Söndag Dan åkte och jobbade, jag promenerade med johanna som vanligt. sen hemoch laga lunch till alla barnen och efter det fixa iordning oss för kalas hos mari som fyllde 40. Katta och tomas samt deras barn var där och alla barnen lekte medans vi vuxna fikade och mös. sen hem och kände mig lite som Martha Stewart. bakade äppelkaka,2 plåtar bullar och matbröd. ett med valnötter och ett med oregana. sen kokade jag en fantastisk potatis och purjolöks soppa som vi smaskade i oss tillsammans med oreganobrödet.
nu kollar jag oc Dan på " en shopohaoliks dagbok"! vilken galet rolig film!!
höres vänner! kram

jag är kass

på att blogga periodvis...
men till mitt försvar ar jag haft 2 sjuka barn hemma alldeles förlänge!
nu har dom vart på dagis hela dagen..
men inte utan incidenter såklart :(
personalen ringde mig runt 13 och berättade att nelli fått 2 köttiga rivsår i ansiktet..
AV ETT ANNAT BARN!!!!
anledning: x hade vaknat och fått panik för att ingen personal var i vilorummet...
då klöste x min lilla nelli i ansikte i ren och skär panik..
så nu har nelli stora sår, plåster och lila näsa...
var i helvete höll personalen hus?!?
när jag hämtade mina barn pratade jag med dom och dom lovade mig nya personalrutiner under vilan, men vad hjälper det när skadan redan är skedd??? jag bad om att få en skadeanmälan ifall det blir missprydande ärr ellekr andra komplikationer...
jag blir så sur och trött på att man inte har koll.
tillråga på det verkar politikerna i stan fått fnatt..
nu ska man minska dagistiden för arbetslösa och föräldralediga till 15 timmar i veckan.. och inga fria blöjor eller avgiftsfri månad under sommare när man har semester.
på detta sett ska man spara in 20 miljoner.. men ser dom inte konsekvenserna?
folk kommer att ta hem sina sm och få vårdbidraget istället och börja gå på öppna förskolan. det innebär att barnantalet på dagis minskar och då får man även minska personalantalet.. jävla puckon.. det är allt jag har att säga..
färdig gnällt för nu...

nej nu får jag kamma luggen....

ja har blitt riktigt dålig på att uppdatera...
somsagt.. tisdag, födelsedag och bröllopsdag. himla nice.. ,med massa mys på kvällen.
onsdag vart det vanliga promenaden med johanna. kom hem och käka frulle med min darling som sen hade sin första riktiga körning med lastbil ner till göteborg.
det gick tokbra för honom att köra och jag är mäkta stolt. på kvällen mös jag med barnen och tog ngr varv runt kyrkogården med hunden eftersom den vanliga promenaden fick utebli när ingen var hemma och kollad barnen.
torsdag var en lugn dag med städning och pill i hemmet. skulle få besök av pillan och sid, men av hemskt tråkiga skäl kunde dom inte komma som planerat. men hon upplyste mig om att jag inte slipper undan lite födelsedagsfirande hihihi!
så jag gick en sväng på stan med barnen, hämtade ett hudvårdskit som man fick i nya mama tidningen...fancy vill jag lova! efter det vart det middag och narnia race med barnen sen sänggång för de små. satt uppe och kollade på twilight och drack te.
fredag idag då... har promenerat en rejäl sträcka på morgonen. kom hem och kastade in tvätt i maskinen och la mig i soffan och dumstirrade. då ringde telefonen.. Mari hade tråkigt och jag bjöd ner henne på fika och lite snick snack.
Dan ringde och berättade att han kommit hem till stan,men hade en till körning till kolsva. så han kom inte hem som planerat. hade hoppats att vi kanske kunde mysa lite innan barnen skulle hämtas.. men icke... så nu ska jag strax hämta dom och traska hem för att senare åka och handla och hämta skor som jag lagt undan till dom.
hörs senare...

i nöd och lust..

igår var det våran 2 åriga bröllopsdag
vi har vartit gifta i 2 fantastiska år
jag blir bara mer och mer kär i min man
det har gått upp och ner
men vi har alltid hittat tillbaka till vårat lyckorus
jag älskar dig mest i hela världen Dan!
du och jag...
föralltid <3




jag blev gammal...

igår fyllde jag 30!
det var en kanondag med massa smörgåstårta, presenter och den firades med vänner nära och kära!
min man och mina barn sjöng för mig på morgonen! helt fantastiskt att bli väckt på det sättet! och att hela familjen var samlad!
efter det vart det morgonpromenad med johanna! vi babblade strunt och hade trevligt..
sen hem och hann knappt börja pyssla med hemmet innan jag fick hämta nelli som var hängig på dagis.
vi kom hem, kollade pettson och findus. sen somnade vi och vaknade med ett ryck när jag insåg att stressen var ett faktum...
sen flöt allt på!
gästerna kom.. vi åt smörgåstårta och tårta...pratade och öppnade presenter!
men firandet är inte över.. ska ha stora festen om ngr veckor..
har ett alldeles för stressigt schema för att hinna ha festen till helgen!
nu ska jag städa upp efter gårdagen och sen duscha!

RSS 2.0