sovmorgon...

jag bad Dann att få lite sovmorgon idag.. har ju jobbat en heldel, dessutom sover nelli dåligt på nätterna och slutar i våran säng iallafall. då vrider och vänder hon som besatt och sparkas och härjar... jag är den utsatta...:(
så nu har jag fått sova lite extra och Danne skulle vila en stund han med....
under tiden har jag hunnit ta hand om gårdagens tacodisk och städat upp litte grann....
nu ska jag fixa iordning barnen och mig själv inför middagen med släkten..
memo till mig själv.. lämna filmerna innan vi åker!

softisch!!!

eller nått.. har jobbat förmiddag och sen vart det en sväng till maxi med min praktikpartner. handlade lite smått och gott.
kom hem och bokade två filmer på nätet...


vi började med natt på muséet 2 och käkade tacos med knottarna.
sen nattade jag dom medans Dan handlade godis...mums skönt att få lite tid med familjen nu när jag jobbat eftermiddag hela veckan.. man lämnar på dagis och kommer hem när barnen sover.. så det blir inte så mycket mystid med dom....
sen vart det änglar och demoner! bra som fan men den spelar inte i samma liga som da vinci koden...
vi konstaterade att så mycket film som vi kollat på senaste måaderna har aldrig förekommit i vårat gemensamma liv! mysigt i höstmörkret... nu ska jag ut med hunden och sen lägga mig och sno Dans kroppsvärme.. för jag är en frusen filur.. med ont i fötterna efter allt jobbande...

imorgon vankas det middag med tjocka släkten i sura.. all helgonahelgen och så!
jobba söndag och ledig måndag... skönt!


äntligen hemma!!

har jobbat eftermiddag och haft en bra dag...
Var dock lite känslig och på väg att svimma när det skulle sättas dropp på en patient...  antagligen beror det på att jag vart så sönderstucken själv när jag skulle ha infart innan nelli föddes och därav min fobi för infartsnålar... men man måste vänja sig om man ska kunna jobba inom vården, vilket jag ska! det tog mig nästan en timma att återhämta mig efter det. men sen flöt allt på. nu sitter jag och väntar på att Dan ska komma hem med bussen (efter att varit i sundsvall) och möta upp honom och så.. sen ska jag sova och jobba förmiddag imorgon... tungt som fanken att gå upp kl 05.30 för att gå hemifrån kl 05.50... men men inte mycket att göra åt det...

vilken dag!

har varit på min praktikplats i vanlig ordning.. men det var med tunga kliv jag gick dit...
igår hade vi en handledare som inte var bra.. varken med oss eller patienterna.. och det ledde till mycket tråkigheter.. pga sekretessen kan jag inte skriva om det.
men Idag när våra ordinarie handledare var tillbaka så frågade hon oss om hur det gått. och vi berättade för henne som vart så upprörd och arg att hon tillkallade elevansvarige samt avdelningschefen för att dom också skulle bli informerade. Det som hände igår var väldigt alvarligt och ingen tog lätt på det. att den personen dessutom har fått varningar förr gjorde det hela större och alvarligare.. men men.. nu har man upplevt det med... efter alla samtalen så flöt kvällen på i vanlig ordning och allt kändes bra igen. på vägen hem mötte tessan och johanna upp mig så jag slapp gå själv! himla snällt av dom! när jag sen kom hem hade bästa svärmor städat och fixat här! samt att barnen sov! så nu väntar jag på att Dan ska ringa mig från sundsvall.. när han kommer fram.. hoppas att det blir snart.. för jag vill sova snart!!!

jag blir galen!!!

vad är det med vissa människor???
jävla vampyr/vampyrer är vad ni är.. suger ur en all glädje och lust. gör en besviken gång på gång. och det värsta är när man säger det till berörda.. så verkar det inte som att ********inte orkar bry sig. bara en massa ursäkter hela tiden.. var tvungen att göra dittan och datten.. att man gång på gång ska känna sig bortglömd.. ja inte värd ett smack.. att man bara ska finnas där som någon jävla trygghet och vara till lags.. att man duger när det passar. men inte på mina vilkor.. jag ska bara finna mig i detta. när jag sen ställer ett ultimatum rycks det bara på axlarna.. jaha ...och.. som om man alltid förväntas att finna sig i allt och alltid finas där i bakgrunden tills dess att man duger.. MEN DÅ!!! ja så ska man bara vara tacksam för att * visar intresse och vill umgås eller liknande... jag blir så jävla less på sånna människor.. och det vidriga är att dom står en närmare än vad man vill inse.. iallafall vissa.. dvs den eller dom som sårar mig mest... jag är så less på att alltid bli tagen för givet.. KAN DU/NI FATTA DET?!?

men vart är världen på väg???

OMG!!!!!!!!!!!!!
min snart 10åriga dotter har skaffat blogg! man lär ju kapa lösen och hålla koll hehehe! snorunge... hon hänger över min axel och påstår att jag är taskig moahahahahaha!
jag gör bara det jag tycker är rätt.. jag vill ha koll på hennes aktivitet på nätet.. comunitys bdb och annat!! finns så mycket knäppisar  på nätet och en liten tjej är ett lätt byte idagens samhälle så sorry flajan.. mama  i watching YOU!!!

har jag sagt att jag är trött?

hela min helg har bestått av att jobba och vara en zombie... igår jobbade jag 06.45 till 15.00...
vart dessutom inte mycket sömn natten innan eftersom jag jobbade eftermiddag, dessutom vart det som så att Danne somnade på fredagkvällen och glömde hämta lisa från tjejpartyt hon var på. jag sprang från jobbet och hämtade lisa 22.30.. sen hem och hann inte fixa matlåda, utan somnade ganska omgående... upp tidigt lördag och jobba.. kom hem och kände mig mer död än levande... åkte till sura och käkade tacos med barn och dans syrra + familj... jag satt och halvsov med tacos i ena handen och kaffe i andra. vi åkte hem och barnen sov kvar eftersom vi skulle jobba tidigt båda två på söndagen.. kom till stan och tog en mysfika på cornetto och bara chilla....
hem sova och dessutom skulle det bli sommartid inatt. vart bra nojjig av det och att min telefon inte skulle ställa om sig. så kl 05.45 ringde min lur imorse och jag sprang upp och kollade texttv.. kl där visade 04.45! wohooo!!! somnade om lika snabbt.. sen vaknade vi igen, fick åka med Danne till jobbet och höll igång hela dagen. Vart hämtad och hann säga hejdå till min make innan han åkte till gbg för att jobba till imorrn. barnen kom hem. vart mc donalds och sen mysa massor. nu tvättar Lisa och jag medans småttingarna sover.. regnet öser ner utanför och här sitter vi med varis kopp te och pratar strunt! jag är så trött så det likanr ingenting!! snart ska vi hänga första lasset med tvätt och sen sova... natti  natt

ännu en dag med massor att göra

ska skriva klart lite skolgrejjer. sen måste jag boka klipptid åt min babe.. han börjar bli långhårig...
efter det ska jag promenera till veronica och lämna en bokk. sen raka vägen till sjukan för en ny dag med massa skoj jobb..
det som suger är att det är min lisahelg och jag hinner knappt se henne...
jag går förmiddag imorrn och på söndag.. eftersom Dan jobbar på söndag ska barnen sova hos farföräldrarna  lör-sön... men jag är ledig på måndag så då ska vi mysa hela familjen..
hann med en promenad med johanna nu på morgonen och det var toppen.. vi har haft så mycket båda två att tiden knappt räckt till! men nu ska vi ta nya friska tag. kanske inte blir två turer om dagen, men en iallafall. sen får man rejält med steg av att gå till och från sjukan... typ 7000...
dags att plugga! kramen

min lediga dag...

jag vaknade tidigt imorse.. klädde på barnen och Danne lämnade på dagis...
jag gick och la mig igen.. skulle inte gå ut förens 9 med johanna... kl 9 skickade hon medelande och vi avstyrde morgonen eftersom vi var trötta och hon var tvungen att fixa lite innan jobbet..
jag klagar inte.. sov som en gris till 11.. vaknade och låg och läste. pratade lite i fonen med danen haha det rimmade..
sen vart det dusch och nu ska jag städa. om ett par timmar har jag alla barnen hemma .. det ska bli underbart! mysa för fullt och bara vara.. imorrn jobbar jag eftermiddag.. Lisa ska på tacokväll hos en kompis och kommer hem samtidigt som mig då...
resten av helgen går jag 7-15! blir tufft att inte vara med familjen, och dessutom åker dan till göteborg på söndag för att jobba lite. han kommer hem på måndag. och då är ju jag ledig.. kanske kan mysa med han då!
tjillivippen vi hörs!

onsdag

jag har skrivit prov idag.. tror det gick bra. sen hem och däckade med Dan.. sov till 12.30...
duschade och stressade till praktiken.hade ingen matlåda men underbaraste maken hade en bra ide och handlade lunch på sportköket åt mig mums:)
idag hade vi inte mycket att göra. så det vart en massa dötid. då satt jag med näsan i en massa böcker om sår och infektionssjukdomar... skoj tyckte jag! På riktigt! det är intressant att läsa om sånt man möter på avdelningen!
eftersom det inte fanns mycket att göra så fick jag sluta tidigare och det var skönt! kom hem och kröp upp i soffan hos Danne och halvsov genom efterlyst haha...

nu ska jag snart lägga mig. är ledig imorrn och har massa skola och annat som ska ordnas under dagen!

första dagen...

jag började min praktik igår. var lite osäker på om jag skulle gilla min plats på infektion men jag blev glatt överaskad! supertrevlig personal. mycket att göra och massa fina patienter som var riktigt tålmodiga med en gröngöling som jag..
hade kvällspasset och det var drag från början till slut.
tog en promenad hem och mötte sen upp johanna för kvällsturen. efter det vart det en dusch och sen sova. kände mig dock inte utvilad imorse eftersom jag vaknade hela tiden och trodde jag försovit mig.
kl 6 imorse var jag uppe och strax därefter gick jag till min praktik för en fullspäckad dag med massa nya saker att lära sig! hade jätteskoj. imorrn ska jag gå kväll och på dagen har jag prov i skolan. sen är jag ledig på torsdag och då ska jag fixa lite med skolan och sånt som inte hinns med. sen jobbar jag hela helgen... känns lite tungt att missa Danne och barnen så mycket men det kanske kan leda till ngn form av anställning så då får man visa framfötterna nu och sen kanske jobba lite där! vore inte helt fel att kunna dryga ut hushållskassan.
nu ska jag städa vidare och sen plugga mig till fördärvet hahaha!

pirrig

huga vad jobbigt det vart..
jag är ju faktiskt nervös inför min första dag på praktiken.. men det ska nog gå bra tror jag..
börjar 13.30 och ska gå med en annan tjej från arboga tror jag.. hoppas att hon är trevlig! måste pussla om mitt schema det första jag gör idag. yey.. kan ju konsten att göra sig poppis från start.. men men ..
nu ska jag plugga.. eftersom det inte verkar bli någon morgontur ... tror johanna var bra trött imorse...

hörs och ses

fortsatt fundering...

allt har "tydligen" en logisk förklaring, eller inte en förklaring alls..
men man börjar undra, se mönster och fundera ännu mer......
raka puckar brukar vara lösningen på det mesta...
men det är svårt när man vet vilken respons man får tillbaka..
så om man inte vill skapa sig ett större helvete än nödvändigt kanske man ska låta bli att fråga...
men jag vill ju veta...

aktiv helg

har haft fullt upp eller iallafall hyfsat aktiv!
lördag: dan sov länge för att han jobbat på natten. jag vaknade och hade ett rejält återfall av kristallsjukan som jag lider av..
det är när kristallerna i örat sitter löst. balansen på verkas och man känner sig snurrig hela tiden. har inte haft så mycket problem med det på sistone, så jag hade glömt hur jobbigt det är... det snurrade och min dragningskraft drog åt höger hela dagen. Dan var snäll och handlade åksjuketabletter som är det enda som hjälper mot denna åkomma. drygt att det alltid kommer att kunna dyka upp titt som tätt..
nåja. efter ett tag pallrade vi oss ut till sura och åt lunch och fikade. efter ett tag så gick jag och tuva samt farfar johnny ut i skogen för att plocka svamp. med inställningen att säsongen var slut vart vi glatt överaskade när vi kom tillbaka med två fulla icakassar trattkantareller..
på vägen hem insåg jag vilket helvet jag hade framför mig med allt rensande.. men som tur var kunde johanna ta en massa svamp så det vart mindre för mig att tampas med hahaha.. johanna och jag tog en promenad och hon berättade en massa som hänt under veckan. efter det gick jag hem och tittade på film och rensade svamp med Dan.  romantiskt va hahahaha!

Söndag: vi vaknade sent och åt frulle. sen förvällde jag all svamp och vi gjorde iordning oss för att åka till flen och fira min mamma.. det vart en trevlig tillställning med våran familj, dannes föräldrar och mat och tårta. åkte hem och ska nu äta lite rester från igår.

nelli är grymt trotsig just nu och man blir mer eller mindre tokig vissa stunder.. men det hör till...

imorrn ska jag ha min första dag på praktiken.. ska bli helt ok faktiskt. hoppas att jag får jobba med bra människor!

hej hej

och så undrar jag....

sammanträffande eller bara missöden..
vad gjorde det där?

måste allt vara så krångligt?

fick mail från min klassföreståndare som verkar tro att jag ska sluta skolan bara för att jag vill ha mina betyg innan 1 december... grattis jag har lite kvar och min plan är att hinna skriva klart det lilla jag har kvar innan dess...
ringde min praktikplats och pratade om mitt schema och det skulle ordna sig på måndag.. skönt..
har lagat en himla god lasagne och kollar nu på Arthur och minimojerna eller vad den heter. luvan gillar filmen medans nelli är sjövild! som vanligt!
fick sms från erika som berättade att hennes katt har fått bebisar! myyyyys! tre svarta och en grå.. förmodligen 2 av varje kön dessutom.. längtar tills vi kan komma dit och mysa med kissebebisarna.. men jag får inte ta en till katt för Dan och faktum är att jag inte skulle palla en till.. räcker med lucky som har fullt upp med att löpa och vara knasig mest hela tiden...
nu ska jag kolla på filmen och bara ta det lugnt i kväll..

kvällen...

smärtfri, eller kanske inte... nelli skallade mig och slet mig i håret... nackhåret dessutom..aaaaaj!
ska snart gå ut och promenera med johanna.. har redan kommit upp i nästan 12000 steg men lite extra är bara fint..
har planerat och lagt upp mitt samtal med praktiken imorrn.. så det blir så smidigt som möjligt för alla parter..
btw.. har fått tillbaka min dator nu!!!
ses och hörs! kramen kramen på er alla!!!

men vad fan..

fick mitt schema för första veckan på min praktik!
sena kvällar och hela helgen ska jag jobba.. bara ett liitet prblem.. barnen då? dan ska ut på takida turnen och den infaller samtidigt som min praktik.
jag pallar inte att be Dans föräldrar vara barnvakter hela tiden och jämt och blir bra lessen över mina tider..
jag vill ju inte ens vara på avdelningen jag hamnat på så det gör inte saken bättre... ska ringa dit imorrn och försöka lösa mina tider så gott det går.. känner inte att jag vill belasta allt och alla i familjen jämt.. hade vart en sak om jag skulle få betalt för mitt arbete, men nu är det inte så och då måste jag omstrukturera och omprioritera.. hoppas att det går vägen..

förövrigt skickade jag in  min högskoleansökan i tisdags och ska nu bara komplettera med lite annat sen är det klart! så där ja...

försenad fest!

vart en försenad 30års fest för min del i helgen... vart en trevlig samling människor, mat presenter och sedan utgång! på oliver dessutom! trevligt
en himla bra kväll.. dagen efter var jag sliten som få och har sakta börjat återhämtat mig!!

stockholm

jag var på konferens igår.. i storstan..
bodde på flott hotell och åt gott!
hade möte från 13-18 onsdag och 09-12 på torsdagen.
himla trevligt och mycket sagt!! så var det med det...
kollade i massa affärer, men hittade inte ett skvatt! hur är detta möjligt?! jag bara undrar!!!

jag kommer bli gråhårig...

förr eller senare av ålder eller funderingar... det är oundvikligt..  förr eller senare kommer jag en vacker dag inse att min hårfärg inte gör någon nytta... sååå.. hur ser min framtid ut mån tro?

jag har en plan i livet..

bli klar med min utbildning jag går nu.
skriva mitt sista matteprov och söka högskolan.
komma in på högskolan.
ta körkort
bli bättre på att tackla och lösa konflikter i livet..
sluta vara så godtrogen
flytta till ett hus med trädgård där jag kan pyssla på min lediga tid..
ge mina barn en bra start i livet
ta mig igenom deras uppväxtfaser i livet och tackla dom på rätt sätt
bli barnmorska och jobba med det så länge som möjligt
bli gammal och gråhårig

en plan på minst 5 år.. men det kan det vara värt... framtiden ligger för mina fötter.. bara att ta för mig...
njuta av livet och allt som ligger framför mig... inte satsa allt på ett kort...

åååh!!

kan det inte sluta regna? det bara öser ner och jag fdrar mig för att gå ut och hämta barnen..
min mage är i uppror och jag mår så sjuk illa.. kanske för mycket kaffe på tom mage? jag känner mig olustig i hela kroppen och kallsvettas... mina hjärnceller är överarbetade... jag vill så mycket.. vill ha svar på saker.. få rätsida på allt.. hitta en lösning på allt som grämer mig... vill inte lägga locket på outredda saker...

?

varför kan inte bara vara en dans på rosor?
jag vill så mycket men får så lite gjort. jag vill vara alla till lags men känner mig som ett misslyckande hela tidan.
jag grubblar och funderar på saker, vrider och vänder på det för att se det ur alla tänkbara vinklar...
jag upptäcker saker som förbryllar och sårar mig och får inte någon vettig förklaring. jag vrider och vänder på det med..
är det mig det är fel på? varför duger inte jag.. bär jag hela världens problem på mina axlar. varför känns det så? kan man inte bara vara ärlig.. rättfram oavsett vad det gäller hur hemligt och skämigt det än är.. kan man bara inte förstå att jag är en öppen och förstående människa som kan acceptera saker som pågår om jag får veta det på ett bra sett. inte förvänta sig att jag bara ska svälja acceptera och gilla läget. låta mig få svar få mina frågor, sluta vara så hemlig.. låta mig vara en del och kunna hjälpa och lyssna hela tiden.. få komma underfull och reda ut saker som dom kommer.. inte satsa allt på ett kort.. svart eller vitt... jag bara undrar?

Snälla världen... SE MIG!!! HÖR MIG!!!

RSS 2.0